Национал на Испания отново в Реал Мадрид


Национал на Испания отново в Реал Мадрид
(сн. fiba)
20-08-2024 21:20 | BGbasket.com

Реал Мадрид укрепи своето подкошие. Испанците допълниха лятната си селекция със своето четвърто ново попълнение. Под наставленията на Чус Матео ще се изявява Усман Гаруба, обявиха днес официално от клуба. Испанецът с нигерийски корени сложи подписа си под договор до края на сезон 2027. Очаква се крилото да бъде заместник Гершон Ябуселе, който потегли в посока НБА.

 

 

 

Гаруба бе част именно от най-силното първенство през миналия сезон, състезавайки се с двупосочен договор за Голдън Стейт Уориърс и Станта Круз Уориърс в Лигата за развитие към НБА. С Голдън Стейт се класира в плей-ин турнира на Западната конференция. Той обаче изигра само 6 мача в НБА, в които не успя да блесне по никакъв начин, а с екипа на Санта Круз финишира с 13.6 точки, 11.0 борби и 2.1 асистенции за 21 двубоя.

 

 

 

За испанския национал това ще бъде втори престой след този от 2018 до 2021 година. За това време 22-годишният играч спечели една титла в Лига Ендеса, две купи на Краля и веднъж Суперкупата на Испания. Освен това бе избран за Изгряваща звезда в Евролигата, както и за Най-добър млад играч на сезона в испанския елит.

 

 

 

Досега 203-сантиметровият баскетболист е трупал опит още във втория отбор на Реал, като има периоди в Хюстън Рокетс и Рио Гранде Вали Вайпърс в G-Лигата. През 2021 година бе избран под №23 в Драфта именно от „ракетите“.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Реал Мадрид, Усман Гаруба
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи