Евгени Хаджирусев остава верен на Черноморец


Евгени Хаджирусев остава верен на Черноморец
(сн. НБЛ)
26-08-2024 16:11 | BGbasket.com

Черноморец зарадва своите фенове с новина. „Акулите“ нямат намерение да слагат край на своите взаимоотношения с една от основните си фигури. Бургаският тим ще продължи да залага на Евгени Хаджирусев, оповестиха днес официално от клуба, както и от неговата агенция. Бившият младежки национал и ръководните фактори на тима от Бургас се обвързаха за още две години.

 

 

 

Гардът акостира в бургаските редици в началото на септември миналата година, но пропусна старта на сезона, тъй претърпя операция на ръката дни преди да е започнал. Впоследствие той се завърна и помогна за спечелването на Купата на България, както и за завоюването на бронзовите медали в плейофите на Sesame НБЛ. Хаджирусев записа средно по 7.0 точки, 1.7 борби и 2.2 асистенции за 30 мача във всички турнири.

 

За родения в София играч това е бъде втори период в Черноморец след този между 2020 и 2022 година.

 

28-годишният баскетболист е защитавал още цветовете на Левски, Берое Стара Загора, Чардафон Орловец, Дунав Русе, БУБА Баскетбол, Спартак Плевен и Академик Бултекс 99, както и на втория отбор на „сините“. С Левски печели шампионската титла в НБЛ. С втория тим на „сините“ има едно злато в А група и една Купа на БФБ, както и едно сребро във втория ни ешелон.

 

При престоя си в БУБА също триумфира със златото във втора дивизия и завоюва Купата на БФБ. 193-сантиметровият баскетболист може да се похвали и с още едно сребро в А група, което спечели с екипа на Дунав.

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Черноморец, Евгени Хаджирусев, НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи