Дамян Минков ще носи екипа на Ямбол


Дамян Минков ще носи екипа на Ямбол
(сн. НБЛ)
28-08-2024 11:50 | BGbasket.com

Последните дни на август дадоха ход на работата по селекцията в Ямбол. „Жълто-сините“ си осигуриха услугите на своето първо ново попълнение за лятото. Екипът на ямболския отбор ще облече Дамян Минков, обявиха днес официално от клуба. Бившият младежки национал ще се подвизава в тима от Града край река Тунджа от следващия сезон.

 

 

Крилото защитаваше цветовете на ЦСКА в последните две години и имаше своята роля. През 2023/2024 той допринесе за класирането на „армейците“ в първия кръг на плейофите на Sesame НБЛ и за място на четвъртфиналите в турнира на Купата на България. Освен това националът по 3x3 баскетбол се подвизаваше и в Хебър през миналия сезон, печелейки титлата в ББЛА А Група. С тима от Пазарджик бе избран за MVP на финалите в Пловдив.

 

Минков записа средно по 4.0 точки и 2.3 борби за 31 мача в редиците на „червените“ във всички турнири. Срещу името му със столичани личат един бронз от НБЛ и сребро Купата на България.

 

21-годишният баскетболист е носил още екипите на Дунав Русе,  Академик София и Берое, както и на вторите отбори на Академик, старозагорци и ЦСКА. 197-сантиметровият баскетболист има една шампионска титла в А група, която спечели с втория тим на отбора от Правец.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Ямбол, Дамян Минков, НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи