Реал се обвърза дългосрочно с шампион в Евролигата (видео)


Реал се обвърза дългосрочно с шампион в Евролигата (видео)
(сн. euroleaguebasketball.net)
04-09-2024 14:12 | BGbasket.com

В Реал Мадрид определено мислят за своето бъдеще. Испанците нямат никакво желание да слагат край на своите взаимоотношения с една от своите важни фигури. „Белите“ ще продължат разчитат на Алберто Абалде, обявиха официално от клуба. Мадридчани и испанецът удължиха своето сътрудничество до края на сезон 2026/2027. Предишният контракт на крилото бе до 2025 година.

 

 

 

Роденият във Ферол играч подсили състава на „лос бланкос“ през лятото на 2020 г. и се сдоби с основна роля. Макар че през миналия сезон не се радваше на най-сериозното игрово време, той помогна на тима от Мадрид да се поздрави със златен требъл –  титлата в Лига Ендеса, Купата на Краля и Суперкупата на Испания, както и със среброто в Евролигата.

 

 

 

Абалде записа средно по 3.5 точки и 1.8 борби за 24 мача в най-комерсиалната клубна надпревара на Стария континент, а в испанския елит завърши с по 5.1 точки, 2.5 овладени под двата коша топки и 1.7 завършващи подавания за 40 срещи. Испанският национал може да се похвали с още трофеи на сметката с Реал. Срещу неговото име личат още една титла на Испания, като има и още три суперкупи на страната.

 

 

 

Преди това 28-годишният баскетболист се изявява в местните Ховентут, Прат и Валенсия. 202-сантиметровият стрелец остави следа и с екипа на „оранжевите“, с които стигна веднъж до трофея в Еврокъп.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Реал Мадрид, Алберто Абалде
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи