Фенербахче спечели БУБА Къп Емануил Божков 2024


Номер 1 за българския баскетбол
Номер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетбол
15-09-2024 17:21 | BGbasket.com

Фенербахче спечели БУБА Къп „Емануил Божков“ 2024. На финала пред пълна зала „Триадица“ бъдещите звезди на турския гранд надвиха домакина БУБА Баскетбол с 89:65.

 

До почивката българите бяха сравнително равностойни, но в третата част гостите показаха класа и взеха комфортна преднина, която запазиха до края.

 

На трето място остана румънският Райзинг Старс, след като в мача за бронза надви Фока (Крагуевац) със 72:30.

 

По един играч от всеки отбор получи награда за Най-полезен за своите в надпреварата. За БУБА призът отиде при Калоян Стойков. MVP на турнира стана баскетболистът на „фенерите“ Рургар Ергун.

 

В награждаването се включиха представителят на „София – Европейска столица на спорта“ Дамян Диков, бившият национал на България и Франция и носител на Купата на България начело на Черноморец за 2024 г. Васил Евтимов и друг бивш капитан на националния отбор – Тодор Стойков.

 

Голямата изненада за спортните фенове обаче бе появата в залата на бившия футболист на Ювентус и националния отбор на България Валери Божинов, който връчи индивидуалните награди.

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: БУБА Къп
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи