Лукойл Академик бие Черно море на старта в Самоков


Лукойл Академик бие Черно море на старта в Самоков
29-05-2007 12:02

Едни от най-интересните финали за подрастващите категории, тези за юношите  стартираха в Самоков. Силите са доста изравнени и почти всички отбори имат реален шанс да спечелят титлата.
В първата среща от група А Спартак МВР надделя макар и трудно над Овергаз с 67-65, като Христо Захариев и Любен Пасков реализираха по 22 точки за победителите. В мач номер две от същата група сили премериха може би двата бъдещи финалисти в състезанието - Лукойл Академик и Черно Море ИГ. Победа с 84-79 за Лукойл Академик, но извоювана чак в последната минута от мача. Звездата на Лукойл Академик Чавдар Костов отбеляза 36 точки и добави 12 отскочили от таблото топки. Другото оръжие на младите „студенти” Иван Лилов завърши мача с 23 точки. За тима от Варна Николай Колев постигна дабъл-дабъл с 20 точки и 16 борби.
В другата група очаквано Рилски Спортист стартира с победа над Сити Юнивърсити с 85-74, докато в последната среща за деня Левски надделя над Септември макар и трудно със 76-71.
Днешната програма от 14.00 отварят Черно Море ИГ и Спартак МВР, следва Лукойл Академик срещу Овергаз. По-късно вечерта в група Б сили ще премерят домакина Рилски Спортист срещу Септември, а след тях Левски ще се изправи срещу Сити Юнивърсити.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи