Черно море Тича допусна обрат на турнира в Ботевград


Черно море Тича допусна обрат на турнира в Ботевград
(сн. balkan-basket.com)
20-09-2024 21:13 | BGbasket.com

Черно море Тича загуби първия си мач от приятелския турнир в памет на Георги Христов, който се провежда в Ботевград. Варненският тим отстъпи на кипърския АЕЛ с 89:94 след обрат в последните минути.

 

В последния мач от надпреварата отборът на Георги Давидов ще срещне домакините от Балкан, които преди ден победиха състава от Лимасол. Двубоят е в събота от 18:00 часа.

 

„Моряците“ рано взеха инициативата в мача и след десет минути игра поведоха с 22:16. Разликата стана и двуцифрена през втория период, а на почивката българският тим бе напред с 47:38.

 

Баскетболистите на Георги Давидов поддържаха комфортен аванс и след паузата, а заключителната четвърт дойде при 70:59 в тяхна полза. В оставащото време обаче настъпи подем в играта на АЕЛ, който не само заличи пасива си, а стигна и до пълен обрат.


Двата тима демонстрираха добра стрелба от далечно разстояние, като победителите отбелязаха 15 тройки в срещата срещу 12.

 

По-голямата част от точките на Черно море бяха дело на трима състезатели. Най-резултатен бе Джон Флорвиъс с 25 точки. Дахуан Граф вкара 23 (5 тройки), Николай Стоянов е с 20 (4 тройки). Венелин Христов, Иван Спиров и Марин Маринов не взеха участие в мача.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Черно море Тича
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи