Константен Везенков спаси кожата на Олимпиакос срещу италианци


Константен Везенков спаси кожата на Олимпиакос срещу италианци
(сн. sport24.gr)
23-09-2024 00:20 | BGbasket.com

Александър Везенков и Олимпиакос сложиха победоносен край на своята подготовка за новия сезон. Българинът и неговите съотборници оцеляха срещу Трапани с 95:90 в контрола, изиграна в зала "Палаилио"

 

Това се оказа достатъчно за селекцията на Йоргос Барцокас да завъши с пълен актив в контролите и да запише пети пореден триумф. Така "червено-белите" вече гледат към първото си предизвикателство, наречено Суперкупата на Гърция, която ще се състои на 28 и 29 септември в Родос. На полуфиналите Везенков и компания ще имат за съперник Перистери.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Olympiacos B.C. (@olympiacosbc)

 

 

Двата отбора се развихриха в офанзивен план на старта и честата смяна на водачеството се превърна в запазена марка, а в края на дебютния период гостите си издействаха точка актив. Следващата десетка не се различаваше много, но гърците имаха последната дума и по този начин се оттеглиха в съблекалнята при 51:48.

 

В хода на третата част двата отбора продължиха да вървят ръка за ръка. Все пак това не спря „червено-белите“ да си извоюват 3-точков актив след 30 минути игрово време. В заключителната четвърт тимът от Пирея започна да докосва двуцифрената преднина, но в последствие италианците се пребориха за равенството в края на мача. В този момент Алек Питърс и Александър Везенков излязоха на сцената във финалните акорди, подпечатвайки победата на гостите. 

 

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Olympiacos B.C. (@olympiacosbc)

 

 

Както по традиция, Везенков намери място в стартовата петица и се превърна в главната атракция. Българският национал се отличи с ключови изяви и приза за №1 при реализаторите. Крилото се прибра в съблекалнята с 23 точки.

 

Филип Петрушев наниза 13 точки за гърците. Томас Уолкъп приключи с 12, Алек Питърс завърши с 10.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Александър Везенков, Олимпиакос
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи