Рилски спортист срещу Спартак Плевен в спор за първи трофей през сезона


Рилски спортист срещу Спартак Плевен в спор за първи трофей през сезона
28-09-2024 09:07 | BGbasket.com

Първи трофей за сезона в елита при мъжете у нас ще бъде спечелен след броени часове. Рилски спортист приема Спартак Плевен в мач за Суперкупата, като двубоят е днес в „Арена Самоков“.

 

Баскетболистите на Любомир Киров си гарантираха участие в срещата след историческата първа титла в първенството, която спечелиха през миналия сезон. Те трябваше да се изправят срещу носителя на Купата Черноморец, който обаче се отказа от това право и бе заменен от финалиста в турнира Спартак Плевен.

 

Рилски спортист запази почти целия си състав от миналия сезон, докато Любомир Минчев и Тодор Тодоров трябваше да правят изцяло нова селекция си това лято.

 

Макар сезонът в Sesame НБЛ да започва през следващата седмица, и двата тима вече имаха официални мачове. Рилски спортист участва в квалификациите за Шампионска лига, докато Спартак изигра мач от Европейската северна лига.

 

Отборът от Самоков ще участва в двубой за Суперкупата за пети път, като има две спечелени отличия, докато за този от Плевен това ще е дебют.

 

Много са факторите, които определят Рилски спортист като фаворит в мача, а дали ще има изненада, ще разберем тази вечер. Двубоят е с начален час 19:00.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Рилски спортист, Спартак Плевен
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи