Даниел Клечков: Искам на тренировка играчите да си заслужат всяка минута


Даниел Клечков: Искам на тренировка играчите да си заслужат всяка минута
(сн. balkan-basket.com)
06-10-2024 16:05 | Мария Маринова

Старши треньорът на Берое Даниел Клечков бе доволен от победата срещу Балкан в Ботевград, но е категоричен, че отборът му има още много върху какво да работи.

 

„Ние се готвим за всеки мач. Казвам на момчетата всеки път да излизат и да дават най-доброто от себе си. Те са млади, трябва да се развиват. Ако си свършат работата добре, най-вероятно ще дойдат и резултатите. Балкан наистина е много сериозен отбор с дълбока пейка, днес просто успяхме да издържим на този преломен момент в третата част и да го изиграем с характер. Занапред обаче имаме много неща да подобряваме, независимо от победата“, заяви Клечков след мача.

 

В този двубой наставникът използва почти през цялото време ротация от седем души, като в игра не се появиха възстановяващият се от контузия Ивайло Тонев, Калоян Колчев, Дейлън Ригнал и Кристиян Челенков, а Кристиян Желев се появи едва за броени секунди на паркета.

 

„Тонев може би в следващия мач ще изиграе някакви ограничени минути. Добре е, тренира с отбора, от тази седмица започна пълни тренировки. Останалите момчета всички са здрави. Аз така съм преценил в този мач да използвам по-къса ротация. Занапред ще трябва да я увелича със сигурност, защото има спадове в играта, изморяваме се и правим грешки. Искам обаче те на тренировка да си заслужат всяка една минута“, обясни Клечков.

 

Той призна, че за него няма значение, че прави официален дебют начело на Берое с победа именно срещу родния му Балкан.

 

„Аз съм от Ботевград, Балкан е любимият ми отбор, но аз работя за Берое Стара Загора. Не смесваме личното с професионалното. Идваме и си вършим работата възможно най-добре“, категоричен е той.

 

Клечков коментира и последните събития в българския баскетбол и отпадането на ЦСКА, Черноморец и Ямбол.

 

„Изключително лошо е случващото се. Ок, отпадат отбори, но отпадат и момчета, които няма къде да играят. Колкото повече клубове има с организация и нормално финансиране – никой не иска някакви невероятни неща, а просто нормални условия – така ще има повече момчета, които да имат къде да играят в конкурентна среда. По този начин ще можем да извадим баскетболисти. Ако отидем към женското първенство с шест отбора, тогава става много тежко, защото пак взимаме чужденци, но няма да има място къде да играят нашите момчета“, завърши треньорът на Берое.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Берое, Даниел Клечков
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи