Докузовски - кандидат за треньорския пост на Работнички


Докузовски - кандидат за треньорския пост на Работнички
Марин Докузовски
30-05-2007 16:30

Според информация от kosarka.hr  Марин Докузовски е най-сериозния кандидат за треньорското място в Работнички Скопие. В македонските медии вече излезе, че досегашният наставник на българския Лукойл Академик е имал среща с Щерю Наков, боса на „Фершпед” и основният спонсор на Работнички Скопие.
Работнички до момента бе воден от Йорданчо Давитков, който обаче изненадващо подаде оставка.  Във финала на местните плейофи тимът бе разбит от Струмица с 4-1 и не успя да спечели титлата. Като малка утеха за състава от Скопие остана факта, че бе одобрен от борда на директорите на Адриатическата лига и ще участвува в това състезание от идния сезон.
Вестник „Македонски спорт” цитира Докузовски преди няколко седмици, че той чувства носталгия и има желание да се върне в Македония. Изданието помести обширно интервю с Докузовски, който казва, че желанието му е да се върне в Работнички. Същият има спечелени пет шампионски титли в миналото, но бе уволнен от клуба преди края на сезон 2003/2004 след загуба от МЗТ Скопие.
Телевизия А1 също анонсира Марин Докузовски като евентуален треньор на Работнички от новия сезон.

Днес обаче става ясно, че Марин Докузовски не е единственият кандидат за поста треньор на Работнички. Още няколко треньора се борят за това място – Александър Тодоров, Бобан Митев, Саша Димитриевич и Сашо Филиповски.
„Управата на клуба мисли върху няколко варианти. Водим разговори с Марин, както и с всички останали кандидати, като шансовете на всеки един от тях не са по-малки от тези на Докузовски”, казва Горан Костовски, спортният директор на Работнички.
Директора допълва, че в борбата за треньорската позиция на Работнички има и сръбско име, но засега се въздържа да го каже.

Македеонското преса също подчертава, че треньорското място в Работнички е много привлекателно с оглед на предстоящото участие в Адриатическата лига и затова трябва да се проведат серия от разговори, за да се определи окончателното решение.

Според директора Марин Докузовски е с най-голям шанс да стане треньор на Работнички, като не бива да се подценяват и другите кандидати, особено Тодоров. Голяма въпросителна е дали може Филиповски и Митев да дойдат в Скопие, тъй като е излязла информация в полските медии, че са подписали с отбора на Туров, където са били миналата година. Димитриевич пък от няколко години работи с млади отбори и не е водил сериозен мъжки тим, но пък баскетболната общественост в съседката ни оценява неговите успехи от миналото с отборите на Алумина, МЗТ и Балкан стил.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи