Рилски Спортист победи Левски, но не се класира


Рилски Спортист победи Левски, но не се класира
Павел Иванов (снимка:levskibasket.com)
30-05-2007 23:12

Левски срещу Спартак МВР и Лукойл Академик срещу Септември са двата полуфинала от финалите за юноши в Самоков. Мачовете ще бъдат четвъртък вечер като началото на първия е в 18.00. Преди това ще се изиграят и срещите за разпределение на местата от 5 до 8.
В група А всичко бе ясно още вчера след като Лукойл Академик и Спартак МВР се класираха и днес трябваше да определят победителя от техният поток. Лесна победа за Лукойл Академик с 31 точки разлика 98 – 67, като треньорът им имаше възможност да даде почивка на някои от основните играчи преди утрешния полуфинал.
В другиат мач от тази група Черно Море ИГ записа първа победа с 88 – 66 над състава на Овергаз. Въпреки победата момчетата от Варна не успяха да се класират между първите два отбора в тази група и ще се борят в битката между 5 и 8 място.
За разлика от група А, където мачовете се оказаха протоколни, в група Б битката бе голяма за влизане в първата четворка. На отбора на Рилски Спортист бе нужна победа с 3 точки разлика над Левски, за да влезе между четирите най-добри. След един невероятно оспорван мач в препълнената зала СУ Никола Велчев домакините успяха да се наложат след продължение, но само с точка разлика 99 – 98.
В следващият мач Септември остави състава на Сити Юнивърсити без победа и след третия ден от надпреварата и спечели със 73 – 58. Така от тази група Септември остана втори, а Левски въпреки загубата завърши първи.
След отбелязаните 32 точки днес Павел Иванов излезе начело в класациите за голмайстор (средно по 26 точки на мач) и най-полезен състезател (коефициент 30.0) на турнира. След него се нарежда Чавдар Костов с 25.0 точки на мач и коефициент от 25.67.
В класацията за най-добри подавачи продължава да води Кристиян Борисов от Сити Юнивърсити с 5 асистенции средна на мач, докато при борците Николай Колев от Черно Море ИГ води с 12.67, следван веднага от Красимир Георгиев от Рилски Спортист с 12.33 борби средно на мач.
За по-подробна индивидуална статистика кликнете ТУК.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи