Пау Гасол към Рафаел Надал: Служеше ми за вдъхновение


Пау Гасол към Рафаел Надал: Служеше ми за вдъхновение
(сн. fiba/x)
11-10-2024 13:28 | BGbasket.com

Светът на тениса няма може да се радва на едно от своите величия съвсем скоро. Само преди ден Рафаел Надал обяви, че ще прекрати своята кариера в края на настоящия сезон, а новината предизвика много реакции от спортни личности, които засвидетелстваха уважение към легендарния испанец. Признание към професионалния път на Матадора изказа и неговият сънародник, както и легенда в световния баскетбол – Пау Гасол. Бившият баскетболист използва своите профили с социалните мрежи, за да благодари на 38-годишния тенисист.

 

 

Благодаря ти от сърце, Рафаел Надал. През цялата ми кариера ти служеше като вдъхновение и един от най-големите примери за подражание както на корта, така и извън него. Това, че си мой приятел, направи това пътуване още по-специално. Очаквам отново да си за пример по време на Купа „Дейвис“. Много те обичам, приятелю“, гласеше посланието на Гасол.

Краля на клея, както е известен той, ще направи последното си участие за Испания именно на Купа „Дейвис“ през ноември в Малага.

 

Надал ще остане сред най-великите в тениса. Любимият турнир на ветерана бе „Ролан Гарос“, където завоюва 14 титли. Срещу името му личат общо 22 трофея от турнирите на Големия шлем. Четири пъти ликува на US Open, два пъти на Уимбълдън и Australian Open. Може да се похвали с 92 професионални титли, сред които два олимпийски златни медала и пет купи „Дейвис“.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Пау Гасол, Рафаел Надал
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи