Янко Янков: Опитът на Левски в тежките моменти си каза думата


Янко Янков: Опитът на Левски в тежките моменти си каза думата
(сн. НБЛ)
13-10-2024 01:05 | BGbasket.com

Старши треньорът на Шумен Янко Янков сподели, че опитът на Левски и запазването на състава му от миналия сезон, се е оказало ключово за успеха на противника. Ето какво още каза той след загубата с 91:96:

 

"Опитът на Левски в тежките моменти си каза думата. Много е трудно в нашата лига, когато допуснеш да поведе противника с 15 и повече точки, да се върнеш в мача. Дори и да успееш, това коства доста усилия, което в решителните моменти е фатално. Опитахме се да играем доста агресивно. До някъде не ни се получи и натрупахме доста лични нарушения. Определено получихме лекция от Маринчешки с опита си. Въпреки формата, която има, това беше абсолютен факт. Не успяхме да се справим. Той и Лъчо Димитров общо имат 50 точки. Това не е сериозно за нашата защита. Втори мач получаваме над 90 точки и трудно ще победим с такава защита.

 

Определено няма да ни е лесно в следващия двубой срещу Берое. Със самочувствие са, имат и една победа. Гледах им мачове, играха добре. Въпреки че сме домакини, ще ни бъде доста тежко. Трябва да играем на максимум и да се опитаме да наложим нашия стил на игра, за да се надяваме на победа."

 

На въпроса какво ще се опитат да подобрят в играта си, треньорът отговори: "Повече лична отговорност в персоналната защита 1 на 1. Тогава е най-вече желание. Днес в много такива ситуации отборът на Левски ни надигра, а когато влезем в ротации, почти целият им отбор е опитен, запази се от миналата година. Добре движат топката и използват всяка наша грешка."

 

"Не мисля, че в днешния двубой публиката на Левски беше решаващият фактор за успеха му. Силно се надявам да виждам повече публика в нашите зали. Наистина положението на българския баскетбол е доста тежко. Отборите се опитват да запазят присъствието си в Sesame НБЛ и да радват публиката си. За отбор, какъвто е Левски, трябва да идва повече публика. В първите си две срещи показаха добра игра и днес, и срещу Академик. Там много малко не им стигна, за да вземат победата."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Шумен, Янко Янков
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи