Лукойл Академик-Спартак МВР е финала за юноши в Самоков


Лукойл Академик-Спартак МВР е финала за юноши в Самоков
31-05-2007 21:51

Само с точка разлика 83 – 82 Спартак МВР надделя драматично над Левски в единия полуфинал на държавното първенство за Юноши (18) в Самоков. Отличен мач за Спартак МВР направиха Христо Захариев с 27 и Бойко Пангаров младши с 23 точки. Денис Агре бе господар под двата коша и освен 15 овладени борби добави и 10 точки към актива си.

В другия полуфинал Лукойл Академик не срещна съпротива от Септември и победи с цели 41 точки разлика 95 - 54. Освен традиционно добрите Чавдар Костов и Иван Лилов, добре се включиха този път и други играчи от състава на Лукойл Академик, като резервата Пламен Христов успя да вкара 12 точки само за 7 минути игра.
В мачовете от 5 до 8 място Рилски Спортист победи Овергаз със 77 – 70, а Сити Юнивърсити изненада Черно Море ИГ в един много резултатен двубой с 98 – 92. Въпреки блестящият Павел Маринов за Овергаз (26 точки) основни единици разочароваха и позволиха на домакините да вземат своето. Ваклинов бе най-резултатен за тях с 22, а Красимир Георгиев бе на крачка от дабъл дабъл с 12 точки и 9 борби.

Васил Кьосев направи фантастичен мач за Черно Море ИГ и отбеляза 24 точки, но отборът му допусна още едно поражение срещу разигралите се играчи от Сити Юнивърсити. Пет човека от Правец завършиха с двуцифрен актив като най-резултатни бяха Любомир Жечев и Кристиян Борисов с 22. 

Утре сутринта от 9.00 са двата мача за 5/6 и 7/8 място, в 14.00 ще се реши съдбата на бронзовите медали, докато в 16.00 е големият финал за златните медали между съставите на Спартак МВР и Лукойл Академик. Мачът ще бъде излъчен два пъти на запис от Ринг ТВ в събота от 10.15 сутринта и в неделя от 14.00 следобяд.
Павел Иванов продължава да води в класацията за голмайстор (средно по 23.5 точки на мач), но в тази за най-полезен състезател на турнира излязоха с еднакъв коефициент от 25.25 Чавдар Костов от Лукойл Академик и Николай Колев от Черно Море ИГ.
При подавачите продължава да води Кристиян Борисов от Сити Юнивърсити с 4.5 асистенции средно на мач, докато при борците лидер е Николай Колев от Черно Море ИГ води с 12.5. Най-много тройки досега е вкарал Любомир Жечев от Сити Юнивърсити – 13, а лидер в класацията по откраднати топки е Красимир Георгиев от Рилски Спортист с 4.25 средно на мач.

За по-подробна индивидуална статистика кликнете ТУК.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи