БФБ проведе съвместно събитие заедно с БФС


БФБ проведе съвместно събитие заедно с БФС
(сн. БФБ)
21-10-2024 12:55 | BGbasket.com

Събитието на отворени врати „TeamUp – Спорт за деца: играйте, учете и растете“, организирано от Българската федерация по баскетбол и Българския футболен съюз, се проведе в комплекс Спортна София в столичния квартал „Възраждане“.

Инициативата е част от проекта TeamUp Erasmus+. Тя има за цел предостави възможност на ученици на възраст 8-12 години да получат начално обучение по баскетбол и футбол чрез интерактивни тренировъчни сесии, като същевременно обучава родители и учители за ползите от спорта и новата образователна платформа TeamUp .

Във фокуса на събитието бяха още насърчаването на значението на масовото спортно образование, особено в тези два спорта, както и укрепването на връзката между спортните федерации и училищата.

Изпълнителният директор на Българската федерация по баскетбол Филип Виденов откри събитието, като БФС и Столична община също имаха свои представители.



След встъпителните думи бяха проведени тренировъчни сесии във всеки от изброените спортове. Акцентът в баскетбола бе върху основните умения като дрибъл, стрелба и пас, а децата се редуваха между различни мини-станции, за да тренират и развиват своите баскетболни способности. Сесиите бяха ръководени от треньорите Георги Дамянов, Кристиян Георгиев, Маргарита Иванова и Кристина Иванова.



След края на футболната и баскетболната част децата трябваше да се смесят в отбори, за да участват в забавни щафетни състезания и други дейности, които комбинират елементи от двата спорта. Акцент бе работата в екип, дисциплината и уважението.

По време на инициативата присъстващите бяха въведени и в образователната платформа TeamUp, като бе направена и демонстрация на живо, показваща как родители и учители могат да получат достъп до учебни ресурси и да проследят спортното развитие на децата си.

В края имаше и церемония по закриването, а децата получиха и грамоти за участието си.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи