Джери Бъс обещава силен Лейкърс на Коби


Джери Бъс обещава силен Лейкърс на Коби
Коби Браянт (ЛА Лейкърс)
01-06-2007 01:06

Собственика на Лос Анджелис Лейкърс Джери Бъс е говорил със звездата на отбора Коби Браянт и му е обещал, че ще направи всичко възможно да направи отбора по-силен през лятото.

Разговора бе проведен ден след като Браянт пожела да бъде трансфериран в друг отбор. Той подчерта, че една от причините е, че Бъс го е подвел преди три години. Тогава Коби подписа дългогодишният си договор с Лейкърс.

„Говорих с Коби тази сутрин и го уверих, че напълно разбирам неговото разочарование. По-важното, уверих го, че ще направя всичко възможно да направя отбора по-силен като той ще бъде в неговата основа”, каза Бъс в официално становище.

Браянт, който две години подред става голмайстор в НБА, пожела да бъде трансфериран преди два дни. Първоначално той каза, че нищо не може да го накара да смени решението си, но след това се отметна след разговор с треньора Фил Джексън.

„Не искам да ходя никъде, това е моят отбор,” каза Браянт за радио KLAC. “Обичам мястото тук. Обадих се на Фил, говорехме, беше емоционален разговор и бързо се разбрахме.”
Браянт, който ще навърши 29 през Август има да получи 88.6 милиона долара в следващите 4 години, оставащи от контракта му с Лейкърс. Той бе подписан точно в деня, когато Шакил О’Нийл бе трансфериран в Маями Хийт. Коби може да наруши контракта едва след сезон 2008/09. Но дотогава неговите права се държат от Лейкърс.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи