Спектакъл на Леброн извежда Кливлънд напред


Спектакъл на Леброн извежда Кливлънд напред
48 точки за Леброн Джеймс (снимка:Getty Images)
01-06-2007 10:05

Леброн Джеймс отбеляза последните 25 точки на отбора си в един спектакъл, който ще се помни дълго време. Кливлънд Кавалиърс победи като гост Детройт Пистънс и от 0-2 вече води с 3-2 и е на победа от шамионската титла на Източната конференция.

Леброн Джеймс вкара 18 от 33-те опита за стрелба и 10 от 14 изпълнени наказателни удара за да завърши с 48 точки. Той добави 9 борби, 7 асистенции и 2 откраднати топки. Той бе единственият от състава на Кавалиърс, който вкара точки в последните 12.49 минути.
„Опитахме се да го спрем, да го дублираме, но той просто бе агресивен,” каза треньора на Пистънс Флип Сондърс. „Определено трябва да променим нещо следващият път”

Джеймс просто бе решил да атакува този път коша, вместо да подава на свободни съиграчи.

„Използвахме всякакви методи срещу него,” каза Чонси Билъпс. „Просто не успяхме да го спрем.”

„Направих така, че отборът ми спечели,” развълнуван бе Джеймс след мача. „Това определено е голяма победа, една от най-големите в историята на Кавалиърс. За мен и съиграчите ми, това е една много голяма победа.”

„Някои ми каза в съблекалнята, че той е вкарал последните 29 от общо 30 точки на отбора и аз не можех да повярвам,” каза треньора на Кавалиърс Майк Браун. „Всички не престават да искат повече от него и той непрекъснато дава повече. Просто не мога да опиша това, което направи той.”

Трима играчи отбелязаха по 20 и повече точки за Пистънс – Хамилтън с 26, Билъпс с 21 и Уебър с 20, но и това не им помогна да спечелят мача.

Шестият мач е в недлея сутрин в Кливлънд и ако Джеймс се доближи до това, което направи снощи напълно е възможно серията да приключи.
Сан Антонио Спърс, които елиминираха Юта Джаз преди ден, ще имат цяла седмица почивка преди мач номер 1 от финалите в НБА.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи