Стоилов на крачка от дабъл-дабъл при успех на Менорка за Купата на Испания


Стоилов на крачка от дабъл-дабъл при успех на Менорка за Купата на Испания
(сн. facebook.com/basquetmenorca)
23-10-2024 11:27 | BGbasket.com

Емил Стоилов и Менорка се върнаха на победния път в турнира за Купата на Испания. Българинът  неговите съотборници надделяха при гостуването си на Беникарло след 74:71 в мач от четвъртия кръг в група G. В състава на гостите не бе другият българин – Павлин Иванов, който получи почивка.

 

Това помогна на играчите на Хавиер Замора да съберат две победи и една загуба, като заемат второто място в потока. Следващият мач за Стоилов и компания в надпреварата е бъде на 12 ноември, когато ще приемат Палмер.

 

 

 

 

Двата отбора си размениха по една част през първото полувреме, а след неговия край гостите поведоха с 43:34. През второто полувреме домакините се опитаха да направят обрат, но техните съперници не позволиха това да се случи.

 

Стоилов попадна в стартовата петица и изигра най-силния си мач от началото на сезона. Българският национал бе сред реализаторите и остана на крачка от дабъл-дабъл. Центърът завърши с 13 точки и 9 борби за 27 минути в игра. При стрелбата си той бе 5/8 от средно разстояние 3/4 от линията за изпълнение на наказателни удари.

 

От неговите съотборници Пол Калдерон наниза 17 точки и 4 тройки.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Павлин Иванов, Емил Стоилов, Менорка
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи