Папазов - кадем за Макаби Тел Авив


Папазов - кадем за Макаби Тел Авив
Макаби Тел Авив-шампион (снимка:bsl.org)
01-06-2007 10:43

Присъствието на Константин Папазов се оказа на кадем за Макаби Тел Авив. Един от най-трофейните клубове в Европа, този на Макаби стана шампион на Израел за пореден път след като победи във финала Апоел Йерусалим с 80 - 78. Съставът на треньора Невен Спахия губеше през целия мач и успя да поведе за първи път 2.2 секунди преди края след кош и отбелязан наказателен удар от Джейми Арнолд. През останалото време Апоел Йерусалим водеше непрекъснато в резултата.

Играейки в своята зала, Нокиа Арена в Тел Авив, Макаби губеха с 5 точки малко повече от минута преди края. Тройка на Тал Бърщайн и Уил Байнъм изравниха резултата преди Марио Остин да вкара един от двата наказателни удара и изведе отново Апоел напред. След пропуск на Бърщайн, Джейми Арнолд овладя топката, вкара и бе фаулиран за да сложи точка на спора.

Тити е Израел от няколко дни, където изгледа и полуфинала на Макаби срещу състава на Апоел Галил Елион. И в този мач най-успешният израелски клуб губеше през по-голямата част и успя да надвие Галил Елион в самия край на срещата, завършила 93 – 87.

В плейофите в Израел за разлика от приетата схема навсякъде за плейофни серии се играе на елиминиране само в един мач. След спечелването на титлата снощи Папазов официално бе обявен за кадем на Макаби и даде изявления по няколко телевизии. В тях той защити доста критикувания от местната преса треньор на Макаби Невен Спахия и даде да се разбере, че хърватският наставник е отличен специалист, който е желание за всеки отбор в Европа.

Никола Вуйчич вкара 13 точки и добави 10 борби, а американският плеймейкър на отбора Уил Байнъм бе най-резултатен с 18 точки.
За Апоел Марио Остин завърши с 16 точки, а Терънс Морис овладя 17 отскочили топки.Това е рекордната 47-ма титла за последните 48 години за Макаби Тел Авив. Спечелването на шампионата се оказа реванш за Макаби в Израел, защото тимът изгуби купата на страната точно от състава на Апоел Йерусалим.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи