Везенков: Всеки, който е загубил вярата си, не трябва да е тук


Везенков: Всеки, който е загубил вярата си, не трябва да е тук
(сн. Olympiacos B.C./Instagram)
28-10-2024 12:45 | BGbasket.com

Александър Везенков и Олимпиакос допуснаха първа грешна стъпка през сезона в Гърция. Селекцията на Йоргос Барцокас се предаде през Панатинайкос след 71:78 в Двореца на мира и дружбата. Българският национал блесна за „червено-белите, но този път неговите усилия не бяха достатъчни.

 

Крилото завърши с 19 точки, 7 борби, 1 асистенция и 1 чадър за 34 минути, прекарани на паркета.

 

Панатинайтикос беше по-добрият отбор, не играхме това, което можем. Това е в третият мач, който ни се случва. Трябва да се погледнем в огледалото, да спрем да се оправдаваме. Трябва да работим. Гостите бяха по-добри, позволихме им лесни стрелби, това са играчи със страхотна класа. Демонстрираха го, позволихме им да се чувстват комфортно. Допуснахме 48 точки през първото полувреме, а през второто ни вкараха само 30, но направихме много грешки в нападение, може би защото бяхме притеснени от това, че не успяхме да се доближим. Поздравления за Панатинайкос, ние трябва да продължим. Чака ни мач във вторник с Реал Мадрид, трябва да реагираме.

 

Можехме да свършим по-добра работа в защита, да бъдем по-твърди, особено в нашата зала, но когато си позволил да ти вкарат 48 точки в рамките на едно полувреме, значи не си направил нещо правилно. Ще анализираме нашите грешки. Панатинайкос е много качествен тим, ако му дадеш малко пространство, ще бъдеш наказан“, добави той.

 

Който не вярва още от месец октомври, означава, че няма вяра. Имаме дълъг път, за да постигнем нашата цел, но трябва да се подобряваме във всеки мач и всеки ден, независимо колко тривиално звучи. Всеки, който е загубил вярата си, не трябва да е тук. Работим, продължаваме, гледаме се в очите. Правим нашата самокритика и трябва да се обединим още повече, за да дойдат резултатите.

 

Всеки знае как да помогне. Контузиите не помагат, но не искам да търся оправдания. Всеки може да покаже на какво е способен, всеки го правил в своята кариера. Най-важното е да се види какво не е наред. Нищо не се решава през октомври, но виждаме, че нещо не е наред и губим мачове. Трябва да работим и всичко е наред.

 

Търсим къде е вината и колкото по-бързо я намерим, толкова по-добре“ завърши Везенков.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Александър Везенков, Олимпиакос
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи