Божков обяваява 16-те при жените другата седмица


Божков обяваява 16-те при жените другата седмица
Георги Божков (снимка:sportni.bg)
01-06-2007 23:45 | Gong.bg

Старши треньорът на националния ни отбор по баскетбол – жени Георги Божков ще обяви списъка на 16-те състезателки, който ще бъдат поканени на първия подготвителен лагер за допълнителните евроквалификации до края на следващата седмица. Албена Брънзова пък е претърпяла операция на коляното.
„Интервенцията не е сериозна, но трябва период за възстановяване и предстои още един разговор с Албена”, коментира Божков и добави, че се надява добрите мачове в клубните евротурнирите да помагат за по-голямото самочувствие на баскетболистките в националния.
„Най-важно е момичетата да имат желание за победа”, заяви Георги Божков, който наред с представителния ни тим води и женския ЦСКА и работи по селекцията за следващия сезон:
„Все още съм в процес на проучване на американки от женската НБА. Списъкът вече е по-къс. Показателно ще е тяхното представяне в лигата”, сподели наставникът и допълни, че съжалява за отказа на Милена Томова и има желание да привлече Катя Димитрова в ЦСКА, но всичко зависи от това дали „червените ангели” ще играят в Евролигата.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи