Кливлънд срещу Сан Антонио е финала в НБА


Кливлънд срещу Сан Антонио е финала в НБА
Кливлънд - шампион на Изток (снимка: Getty Images)
03-06-2007 09:35

„Това е сън, най-страхотното чувство, което някога съм преживявал", каза Леброн Джеймс веднага след последният сигнал и победата на неговия Кливлънд Кавалиърс над Детройт Пистънс с 98-82 в мач номер 6 от финала в Източната Конференция.

Всички в града бяха с такова чувство, най-после от дълго време насам те ще имат представител в порофесионален спорт, който ще се бори за титлата.

Кавалерите са шампиони на Изток и ще играят във финалите на НБА. Това бе и първата среща на Кавалерите през Юни, досега най-късната дата на която те бяха играли бе 29 Май през 1992 година, когато паднаха от Булс с 94-99.
На финала в НБА Кливлънд Кавълиърс ще срещнат Сан Антонио Спърс, които по-рано тази седмица спечелиха Западната Конференция след 4-1 над Юта Джаз. Кливлънд се класира на финал за първи път в историята си и стана едва третия тим в НБА печелил финална серия в някоя от конференциите, след като е губел с 2:0. Преди това другите два тима, които сториха това бяха Балтимор Бълетс през 1991 и Чикаго Булс през 1993.

Новобранецът Даниел Гибсън изигра мача на живота си, като отбеляза рекордните в кариерата си 31 точки, като 19 от тях бяха в последната четвърт.

След спектакъла преди два дни в Детройт, звездата на Кавалиърс Леброн Джеймс добави 20 точки, 14 борби и 8 асистенции.

За Детройт най-резултатен бе Ричард Хамилтън, вкарал 29 точки, а Крис Уебър и Рашийд Уолъс бяха единствените други два в отбора, които завършиха с двуцифрен резултат.
R&B звездата Usher, който е един от собствениците на Кливлънд изпя химна преди мача. Финала отново е до 4 победи от 7 мача, като първата среща между Кливлънд и Сан Антонио е идният петък сутринта в АТ&Т център в Сан Антонио.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи