Божков поиска гард от WNBA


Божков поиска гард от WNBA
04-06-2007 14:47

Ако зависеше само от Георги Божков, селекцията на женският ЦСКА да е готова вече. Треньорът не само има набелязани баскетболистки, но знае вече и коя би паснала на схемата. Меракът му е като плеймейкър на своя отбор да види от есента гъркинята Анастасия Костаки. 172-сантиметровият гард е стара приятелка на наставника на червените от годините, в които той работеше зад граница. Освен това двамата са се срещали на няколко пъти и като съперници на терена, когато Божков бе начело на Славия и националния отбор.

„Тя е лидер, може да поведе останалите. Голям характер. Да не говорим, че в игра един на един почти не съществува нещо, което да не може да прави”, заяви специалиста, който този сезон изведе ЦСКА до титла в Адриатическата лига и златен дубъл за купата и първенството у нас.
В Европа Костаки носи за последно екипа на Самара и Динамо, а зад Океана тя се подвизава в Хюстън Кометс. Играла е още в Италия и Франция. Амбициите на ръководството на българския клуб е гъркинята да бъде основен плеймейкър, а в ролята на резерва да влезе Бранкица Хаджович.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи