Без Ламонт в националния


Без Ламонт в националния
04-06-2007 14:45 | Тема:Спорт

Така, както е тръгнало, на Ламонт Джоунс националния отбор му е последна грижа. Въпреки уверенията на Лукойл Академик, че американецът едва ли не ще се втурне към самолета за САЩ на мига щом стане шампион, той не бърза.

183-сантиметровият плеймейкър на студентите е на път сам да провали шанса си да облече екипа на България в квалификациите и евентуално в същинската част на европейското в Испания.

34-годишният гард напусна София само преди броени дни, но не в посока към Ню Йорк, а към Израел. Там капитанът на Академик отмаря заедно със семейството на съпругата си, която е еврейка. Същата ситуация бе и миналото лято, когато отново предпочете да не прелети Oкеана и от юни до август поддържаше форма със свои приятели в Тел Авив.

 За да получи наш паспорт, баскетболистът трябва да завери свидетелството си за съдимост със специален печат, който се поставя само от кметството в града, в който е роден. И понеже така наречения апостил досега липсваше, Джоунс бил уведомен от ръководството на клуба, че трябва да се разходи до родината си.
Така на позиция "едно" треньорът Константин Папазов сега ще му се наложи да измисли кой от повиканите да хване диригентската палка. Те са: Асен Великов от Академик, където македонския стратег Марин Докузовски дори бе забравил за съществуването му,  Владимир Маринов от Черно море и Александър Груев от Рилски спортист. Елвиса редува силни със слаби мачове, а Груев е по-скоро "двойка", отколкото чист плеймейкър.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи