Негово величество Джордан хвали Леброн


Негово величество Джордан хвали Леброн
Майкъл Джордан (снимка: Forbes)
05-06-2007 10:07

Майкъл Джордан похвали 22 годишният Леброн Джеймс след победата на отбора му Кливлънд над Детройт във финала на Източната конференция. Кавалерите се класираха за първи път в тяхната 37 годишна история на финал в НБА и ще спорят за титлата.

„Това, което направи момчето бе нещо, от което Лигата имаше нужда, Кливланд имаше нужда и не на последно място самият Джеймс имаше нужда,” каза Джордан за Чикаго Трибюн.

Джеймс доминираше в мач номер 5, когато отбеляза последните 25 точки за отбора си и допринесе най-много за победата.

Джордан, който е спечелил 6 НБА титли през кариерата си с Чикаго Булс каза, че следващото предизвикателство за Джеймс е да стане постоянен в изявите си.

„За да се качи на следващото ниво трябва да го прави във всеки мач,” продължава Джордан. „Сега всички очакват играе така всеки път...Не в един мач, не в два. Постоянство е думата. Всяка една защита ще се наглася спрямо него, но въпреки това той трябва да решава мачове. Мисля, че той показва признаци точно на това. Джеймс направи голяма крачка в развитието си, но финалите в НБА срещу Спърс ще бъдат още едно голямо предизвикателство и тест за него.”
Леброн Джеймс бе поласкан от думите на Джордан. 

„Прекрасно е да чуя тези думи от човек, който е идол за мен. Винаги е хубаво да получиш такава оценка от човек, който е пример за всички как да играят баскетбол,” каза Джеймс след поредната тренировка. „Наистина е чудесно да го чуя специално от Майкъл.”


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи