Клод Берго обяви състава на Франция


Клод Берго обяви състава на Франция
Клод Берго и Борис Диау (снимка: ФИБА)
05-06-2007 11:44 | ФИБА Европа

Треньорът на френският национален тим Клод Берго обяви състава на Франция за Евробаскет 2007 в Испания. Той включи в него 14 състезатели, а други 5 бяха обявени като евентуални резерви. Сред тези, които не попаднаха в основната група за първенството са Микаел Пиетрус и Микаел Джелабел, подвизаващи се в лигата на извънземните. И докато все пак те намериха имената си сред резервите, центърът на Сиатъл Суперсоникс Йохан Петро въобще не попадна дори и там. За сметка на него пък място в ростера намери Якубо Диавара, който тази година игра доста като новобранец в отбора на Денвър Нъгетс под ръководството на Джордж Карл. 

Берго каза още през Февруари, че някои от играчите в НБА не подхождат на стила на игра на тези в Европа.
„Хората не разбират невроятните проблеми, когато трябва за кратко време да приспособиш играчите отвъд Океана към европейският стил на игра,” каза Берго.

Пиетрус стартира за Франция на миналото Светововно и игра средно по 27 минути за Голдън Стейт в НБА този сезон, докато Джелабел пък като новобранец за Сиатъл престояваше на терена по 18 минути на мач. Тези двама играчи бяха в основата на спечелените бронзови медали на Евробаскет 2005 в Белград.
Другият брат Пиетрус, Флорънт, състезател на Уникаха Малага бе включен в състава. Гардът на Сан Антонио Спърс Тони Паркър и крилото на Финикс Сънс Борис Диау са двете основни фигури в ростера, обявен от Берго. От центровете се отличават имената на Фредерик Вайс от Билбао, Рони Туриаф от ЛА Лейкърс и младока от По Ортез Ян Махинми, избран миналата година в драфта на НБА от Спърс.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи