Сан Антонио поведе на Кливланд


Сан Антонио поведе на Кливланд
Тим Дънкан (снимка: АP photo)
08-06-2007 09:15

Сан Антонио Спърс поведе с 1-0 във тазгодишното издание от Финалите в НБА.  Домакините успяха да спрат Леброн Джеймс и заслеужено победиха с 85 – 76. Леброн имаше много лош ден и вкара едва 4 от обшо 16 стрелби, допусна и 6 грешки. Благодарение най-вече на Брус Боуен, познат по своята защита Джеймс не успя да се разгърне в дебютният си мач от финална серия за титлата в лигата.

След като класира отбора си Кливлънд за финалите, всички се питаха дали дали Леброн ще успее да направи това, което Майкъл Джордан правеше, а именно да печели титли. Поне в първият такъв мач той се провали тотално, не беше дори и близо до това, което „въздушния” вършеше преди години.

Спърс, които загубиха на два пъти в редовният сезон от Кавалерите бяха винаги с една идея по-напред от Леброн по време на целия мач. Първият си кош от игра звездата на Кливлънд вкара едва 6.54 минути преди края на мача, когато нещата вече изглеждаха решени. Тогава резултата вече бе 74-59 за домакините.
През ноември, когато двата отбора се срещнаха помежду си Джеймс заби през Тим Дънкан за едно от топ изпълненията на сезона. Седем месеца по-късно, Дънкан изравни резултата. Сан Антонио вече води с 1-0 и на път да спечели титлата отново.

„Стрелбата не ми вървеше днес, обикновено вкарвам повечето такива,” каза Джеймс. „Но има и такива дни. За моя радост не е като в колежа, един слаб мач и си аут от турнира. Сега ще трябва да се фокусираме и гледаме напред.”

В 17 от общо 23 пъти от 1984 година насам който е спечелил първият мач от финалите в НБА, печели и титлата.

Най-резултатен за победителите бе Тони Паркър с 27 точки, а Тим Дънкан добави 24 и овладя 13 борби. Резервата Ману Джонобили завърши с актив от 16 точки.

Леброн Джеймс успя да отбележи само 14 точки, с колкото завърши и Дрю Гууден. Освен тях младока Гибсън вкара 16 точки, а сърбинът Павлович завърши с 13.
Втората среща е пак в АТ&Т център в Сан Антонио във вторник сутринта българско време.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи