Двама чужденци на проби в Рилски Спортист


Двама чужденци на проби в Рилски Спортист
13-06-2007 13:35 | Любомир Нешев

Двама чужденци са на проби в Рилски Спортист. Това са 25-годишният сърбин Бранко Миркович и неговият връстник Мико Голубович. Двамата са в Самоков от няколко дни и дори изиграха две контролни срещи.
Осмият от миналото първенство изигра два двубоя с националния отбор до 20 години, който е на подготовка в планинския град. Треньорът и ръководството на Рилски Спортист са останали доволни от показаното от двамата състезатели. Все още обаче крайно решение не е взето, като вероятно това ще стане в следващите дни, за да имат допълнителна възможност да се убедят напълно в качествата на двамата състезатели.
Бранко Миркович е роден през 1982 година, висок е около 185 см и играе като гард. В последните два сезона играе в първенството на Македония в отбора на Пелистер Битоля. В последния шампионат Миркович завърши като четвърти най-добър реализатор със средно 17.44 точки и като шести най-добър подавач с 2.78 асистенции средно на мач. Неговият отбор стигна до полуфиналите на първенството, където отпадна от Фершпед Работнички.
Мико Голубович също е роден през 1982, висок е 208 см и играе като център. Както и Миркович, така и той в последните две първенства играе в Пелистер. През изминалия шампионат Голубович имаше средни показатели от 11.1 точки и 6 борби на мач.
Ръководството на Рилски Спортист ще продължи да обмисля дали да привлече двамата състезатели за новия сезон.  

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи