По Гасол заплаши Мемфис Гризлис


По Гасол заплаши Мемфис Гризлис
По Гасол (снимка: NBA)
14-06-2007 08:48

По Гасол заплаши Мемфис Гризлис, че ще напусне отбора и ще иска да бъде трансфериран, ако ръководството не привлече качествени попълнения през лятото.

Звездата на Испания в момента е в родината си и почива преди да почне подготовка за Евробаскет 2007. Той заяви в собствения си сайт:

„Ако Мемфис желаят да ме задържат, тогава трябва да направят необходимото усилие да добавят няколко играча около мен и преминем на по-високо ниво. Искам да сме отбор победител, който обаче да има играчите с които да се бори. Желая да имаме възможности, които миналата година нямахме.”
През 2006 Гасол игра в мача на звездите в НБА, а също достигна и плейофите. По-късно той стана MVP на световното в Япония, докато Испания спечели златните медали.

За съжаление Гасол бе контузен в полуфинала срещу Аржентина, което наложи той да бъде опериран. Това го принуди да пропусне първите 22 мача от сезона. След като се върна на игрището, той вкара средно по 20.8 точки и овладя по 9.8 борби средно на мач. Обаче Мемфис изпаднаха в зоната на здрача, докато Гасол го нямаше и след като той се завърна трудно нещата можеха да се променят.
Като евентуални нови отбори на Гасол се споменават Чикаго Булс и Бостън Селтикс. След като Гризлис назначиха Марк Яварони за треньор, двамата се срещнаха два пъти в Барселона и новият наставник даде уверение, че разчита много на Гасол.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи