Славия стана шампион при момичетата до 14


Славия стана шампион при момичетата до 14
Славия (14) стана шампион
14-06-2007 19:58

Съставът на Славия спечели титлата при момичетата до 14 години след като на финала надиграха Черно Море Одесос с 55 – 40.

Първата петица на Славия донесе преднина от 8 точки (18-10), но благодарение най-вече на отличните изяви на Памела Дечева във втората четвърт варненки се оттеглиха на почивката с аванс от три точки.

Дечева не само намираше своите съотборнички, но и бележеше в коша на съперника. След две последователни нейни тройки Черно Море Одесос поведе за пръв път в мача, за да се стигне до 27-24 за тях на полувремето.
Славия обаче изигра отлично второ полувреме в защита, като допусна само 5 в третата и 8 в четъртата част. Почувства се липсата на Антония Янкова от състава на гостенките, която не взе участие в мача поради ангажименти в училище. В третата част нещата се обърнаха в полза на домакините, които съвсем заслужено накрая празнуваха.

Най-резултатна за Славия стана Ивана Шикилева със 17 точки, като тя добави и 8 овладени топки. Весела Ковачева вкара 16 точки като повечето от тях бяха в ключови моменти от обрата в третата част.

За Черно Море Одесос единствено Памела Дечева достигна двуцифрената граница с 10 точки, като добави също така към актива си 8 асистенции и 6 борби.
В мача за третото място Септември 97 победи Левски Спартак с 53 – 50 и се окичи с бронзовите медали. Поредния си добър мач за победителките изигра Нора Георгиева с 14 точки, докато за Левски Спартак Ивета Андреева вкара 12.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи