Ясни три от полуфиналистите във Варна


Ясни три от полуфиналистите във Варна
15-06-2007 08:52

След изиграването на срещите от предпоследния ден на финалния турнир за кадети във Варна станаха ясни три от полуфиналистите.

След като изненада Левски вчера, съставът на Септември победи трудно само с две точки разлика Светкавица Търговище със 79 – 77. Тази победа ги  направи победители в група А, независимо от мачовете утре. Левски пък от своя страна също спечели и се класира за полуфинала като втори в групата. Днес момчетата на треньора Юлиан Аладжов победиха Дунав със 72 – 53. В последния мач от тази група Балкан надигра Делфин със 64 – 54 и засега е на трета позиция. В утрешния ден ще се реши кои отбори в тази група ще си отидат, както и тези които ще продължат за разпределение на местата от 5-то до 8-мо.

В другата група е ясно, че фаворита Черно Море ИГ печели първото място, независимо от изхода на мача утре срещу Тигър Ямбол. Борбата за второто място ще бъде между съставите на Лукойл Академик и Овергаз, които играят в директен сблъсък от 16.00. На момчетата на треньора Иво Желев им е нужна победа с минимум 12 точки разлика, за да се класират за полуфинала. Днес те победиха Тигър Ямбол с 80 – 67 като изпъкна Петко Гьоргакиев с 20 точки, 6 борби и 3 асистенции.

Очакванията  във втората среща от следобедната програма за подценяване от страна на лидера Черно Море ИГ не се сбъднаха. Домакините победиха леко Спартак МВР с 83 – 55.
Така още отсега е ясна едната полуфинална двойка, другата ще се определи утре. В събота в единия полуфинал ще играят Черно Море ИГ и Левски, а в другия мястото в големия финал ще бъде определено между Септември и победителя от Лукойл Академик/Овергаз. Още веднъж подчертаваме, че на Овергаз е нужна победа с минимум 12 точки разлика. При всеки един друг изход от двубоя за полуфинала ще се класира Лукойл Академик. Съставът на Спартак МВР няма шанс да попадне в четворката.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи