Тони Паркър - MVP на финала


Тони Паркър - MVP на финала
Тони Паркър с Ева Лонгория (снимка: AFP)
15-06-2007 09:58

Френския гард Тони Паркър бе избран за MVP (най-полезен играч) във финалната серия от тазгодишното издание на НБА. Той е първият европеец, който е избран за MVP във финала, след като вкара средно по 24.5 точки. На всички мачове на Спърс във финалната серия присъства и бъдещата му съпруга Ева Лонгория.

„Много се радвам, че получавам тази награда, но не я смятам за индивидуална, ами награда за целия отбор. Всички играчи на Сан Антонио имат дял в успеха. Благодаря на всички, които ни помогнаха да стигнем дотук”, каза щастливия Паркър веднага след като бе изран за най-добър играч.
Спърс спечелиха убедително финалната серия с 4-0, като доказаха, че са най-добрия отбор в НБА. Освен Паркър други двама играчи имаха сериозна роля в спечелването на титлата за четвърти път. Тим Дънкан и Ману Джинобили заедно с Паркър сформираха трио, което действаше безотказно. От другата страна Леброн Джеймс не получи нужната подкрепа, за да сътоври още веднъж чудото, както стана в полуфинала срещу Детройт Пистънс.


Коментари
winbet
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи