Карлос Делфино премина в Торонто Раптърс


Карлос Делфино премина в Торонто Раптърс
Карлос Делфино (снимка: Getty Images)
16-06-2007 09:49

Детройт Пистънс започна с промените след като се провалиха в тазгодишните плейофи в НБА. Те препратиха aржентинецa Карлос Делфино в Торонто, като в замяна получиха две възможности за избор в драфтовете през 2009 и 2010 години.

„Ние оценяваме всичко, което Карлос направи за нас, докато играеше тук и му желаем всичко най-хубаво в Торонто,” заяви президента по баскетболните операции на Детройт Джо Дюмарс.

Делфино бе избран от Детройт през 2003 година и оттогава изигра 180 мача с екипа на „Буталата”. Средните му постижения са 4.4 точки, 2.4 борби и 0.9 асистенции. Миналия сезон той игра във всичките 82 мача по време на редовния сезон.

25 годишния играч ще получава 1.8 милиона долара следващия сезон.
„Карлос е много талантлив играч и се надявам да се впише добре в схемата ни,” казва генералния мениджър на Торонто Браян Коланджело. „Както повечето чужденци, които идват в лигата, той има много повече опит, отколкото това, което четем в резюмето му.”Делфино също игра за Реджо Калабрия и Скипер Болоня в Италия преди да отиде в НБА. През 2004 спечели златен медал с Аржентина на Олимпийските игри в Атина.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи