Сан Антонио посрещна шампионите


Сан Антонио посрещна шампионите
Сан Антонио донесе купата (снимка: Getti Images)
16-06-2007 10:59

3 часа следобяд. Летището в Сан Антонио бе препълнено с хиляди чакащи фенове, дошли да посрещнат шампионите в НБА. Повечето от тях имаха търпение да чакат в продължение на повече от три часа в голямата жега.

Но пък чакането си заслужаваше, след като Спърс спечелиха четвърта титла за последните 9 години. И то по какъв убедителен начин, като не дадоха „ръка” на дебютанта-финалист Кливлънд Кавалиърс.
Брус Боуен бе първият, който слезе от самолета, десетина минути по-късно целият отбор на Сан Антонио Спърс бе качен на специално напраен за целта подиум.

„Това е най-голямото признание, да видиш всички тези фенове. Просто е великолепно,” каза Боуен. „Всичко това е за тях.”
„Вие сте най-страхотните фенове в НБА”, каза MVP на финалите Тони Паркър.

Майкъл Финли, който спечели шампионски пръстен за първи път сподели: "Много съм щастлив да бъда част от всичко това, миналата година плаках и тази година...плаках пак.Чувството да си шампион в НБА е страхотно. За тези, които едно време ме попитаха: Защо избра Сан Антонио? Отговорът е: Защо пък не Сан Антонио...”

Фенове на Финли от времето, когато бе в Далас дойдоха специално да поздравят своя любимец.

Много от играчите на Спърс записваха с видеокамери събитието и правеха снимки за спомен. Феновете им отвръщаха със същото.

Празненствата в Сан Антонио започнаха още в мига, когато завърши мач номер 4. Хиляди фенове излязоха по улиците в града, за да отпразнуват титлата.
Истинското празненство обаче тепърва предстои. За неделя вечер е подготвена специална програма за всички, която започва с парадно шествие и ще завърши в Аламодом център.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи