Младежите на България разбиват Литва


Младежите на България разбиват Литва
Чавдар Костов с 34 точки (снимка: ФИБА)
16-06-2007 23:25

Младежкият отбор на България до 20 години победи по-рано днес отбора на Литва с 96 – 85 на международния турнир в Роан, Франция. Чавдар Костов отбеляза 34 точки и разби литовската защита. Българският отбор губеше с 11 точки в края на третата част, но пък спечели последната с 35-13. Иван Лилов добави 21 точки, но с най-голяма заслуга за обрата в последната част бе брат му Любомир Лилов. Той вкара по-голяма част от 12-те си точки в края на срещата. Костов също овладя 6 борби и бе точен 4 пъти от зоната за 3-те точки. Старши треньорът на отбора Иван Чолаков подчерта и отличното включване на Денис Агре.

Отборът ни се готви за Евробаскет 2007, Дивизия А за тази възраст, който ще се проведе в Нова Горица (Словения) и Гориция (Италия) от 6 до 15 Юли, 2007. Литва също е участник на това Европейско първенство.

„Все още избистряме състава, на този етап съм доволен. Много е трудно, тъй като за кратко време трябва да се обиграят състезателите”, заяви по телефона треньорът на отбора Иван Чолаков. „Все пак винаги когато български отбор побеждава Литва на баскетбол, това е успех. Те са по-здрави физически и нашата задача бе да се преборим в подкошието. Исках да изпробвам всички състезатели, за да изберем най-добрите за предстоящото Европейско. За турнира в Македония обаче ще поканя още трима играчи и чак тогава ще определим кои ще останат в ростера. По всяка вероятност за Македония ще пътуват още Божидар Аврамов, Веселин Филчев и Сергей Цветков."

Във вчерашната среща с отбора на домакините нашите показаха умора от пътуването и не можаха да разкрият възможностите си. Те загубиха с 69 - 89.

Утре момчетата на Иван Чолаков играят в последен мач от турнира със състава на Израел от 16.00 българско време. След това те се връщат в България и другата седмица пътуват за втори такъв международен в Кавадарци, Македония. Там срещаме Хърватска, Словения и домакина Македония.
На Евробаскет 2007 сме в една група с отборите на Италия, Латвия и Грузия.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи