Венци Гечев: "Лагерът приключи, пътуваме за Румъния утре"


Венци Гечев: "Лагерът приключи, пътуваме за Румъния утре"
Венцислав Гечев (снимка: ФИБА)
17-06-2007 20:34

Националният ни отбор девойки до 18 години приключи първия етап от подготовката си за Европейско първенство в Нови Сад. Отборът бе на лагер в Ботевград на 9-и юни. Утре момичетата на Венцислав Гечев заминават за Румъния, където ще е вторият етап от подготовката им. Там, от 19-21 юни те ще вземат участие в турнир с отборите на Румъния, Италия и Унгария.
"Този състав бе сглобен преди Нова година за участие в Балканидата в София. На тази Балканиада не бяха извикани всички, по различни причини. В настоящия състав има две нови момичета - Доли Цанкова и Христина Христова. От отбора си тръгнаха Диляна Шумарова (НСА), Ивон
Tодорова (НСА), Емилия Янчева (НСА) и Весела Маринова (Черно море - Одесос), поясни Гечев. За последната състезателка треньорското ръководство е сигурно, че можеше да преодолее болката на лявото стъпало. Маринова обаче бе достатъчно коректна да ни съобщи, че на този етап няма да е пълноценна, а на европейското трябва да идат онези 12 момичета, които ще защитят България за А дивизия.
В средата на тази седмиця стана ясно, че се е обадила стара контузия на рамото на Инес Субашка.

"Тя направи допълнително възстановяване в последните три дни в София с цел заздравяване на предната капсула на дясното рамо. Утре, в 9.30 ч. тя ще е на терминала, откъдето потегляме за Румъния, заедно със Станислава Станкова", продължи Гечев. След проверката в турнира, който приключва на 21-ви юни, отборът ни ще продължи подготовката си в Тимишоара до 27-ми юни, когато ще се наблегне още на работата в защита и нападение.
Треньорите Венцислав Гечев и Мирослав Ралчев смятат, че ако са разполагали с поне още 10 дни за работа, отборът ще остане там, където му е мястото - А дивизия.
"Ще положа максимални усилия да изпълня тази задача", увери Гечев.

Той и помощникът му смятат, че тези дни за подготовка са недостатъчни на отбора, който е в "желязната група", заедно с Русия, Франция и Литва. Треньоркото ръководство изрази благодарност към себераздаването на всички състезателки.
„Колкото до освободените момичета - сме се консултирали с директора на женско направление в Българската федерация по баскетбол Славчо Бояджиев и смятаме, че сме направили правилното решение,” категорични са те.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи