Пети мач ще реши титлата в Гърция


Пети мач ще реши титлата в Гърция
Олимпиакос победи ПАО (снимка: sportnet.gr)
17-06-2007 22:24

Олимпиакос и Панатинайкос ще решат титлата в Гърция в пети мач след като тази вечер серията бе изравнена. Съставът на Пини Гершон победи със 78 – 68 и докара финала до решителен сблъсък в сряда вечер.

След едно равно първо плоувреме Панатинайкос бе напред с три точки (44-41), но през второто полувреме шампионите от тазгодишното издание на Евролигата не успяха да устискат, вкараха само 24 точки и загубиха мача. Олимпиакос не блестяха, но използваха момента да се откъснат в резултата и съвсем заслужено накрая се радваха. Скуни Пен и Василопулос реализираха по 17 точки за Олимпиакос, докато словенеца Сани Бечирович вкара също толкова за Панатинайкос. Янис Бурусис пък завърши с дабъл-дабъл – 10 точки и 10 борби.
В мача сряда вечер феновете и на двата отбора ще разделят поравно ОАКА Арена в Атина. Досега в четирите срещи само фенове на отбора-домакин можеха да присъстват. Залога е много голям, решава се титлата, вечните съперници Олимпиакос срещу Панатинайкос, Желко Обрадович срещу Пини Гершон, фенове фанатици и на двата състава. Цяла Атина ще е нащрек в този ден. Предстои финал на финала. Гръцката ERT World ще предава петия мач от 19.00 в сряда вечер...


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи