Да уцелиш ваксата


Да уцелиш ваксата
18-06-2007 22:13

Понеделник, 18-ти Юни.
Цял ден се чудя нещо, което май вълнува не само мен. Поне така изглежда. Всъщност смяната на треньор съвсем не е нещо необичайно у нас. Какво ли не видяхме в последните две-три години, та днешните събития ли ще ни стреснат… Ха! Още повече, че развитието от днес назряваше от седмици.
Марин Докузовски вече не е треньор на ЛукОйл Академик. Е, това не е новина, ще кажат някои. Добре де, ама този път е официално. Официално! Хубава дума. Дава сигурност. Нещо, което македонският треньор нямаше как скоро да получи в България. Защото в ЛукОйл в момента няма нищо сигурно. Поне що се отнася до бъдещия наставник на шампионите. Хем виждат къде стъпиха накриво в миналото, хем им е трудно да го проумеят. И се чудят… Кой? Кой ще е този, който да застане начело на отбора? Варианти разбира се, че има. Сигурно и доста желаещи ще се появят. Ще се спрягат куп имена.
Но тук вече не става дума само за желание. А и за способности, повечко опит, но и кураж. Като за ЛукОйл. Смелост да се сблъска с познатата ситуация: Българският шампион срещу наложените европейски сили. Битката винаги е била неравна. И едва ли ще се промени лесно. Но, това е положението!
Не е страшно, ако в Академик намерят онова, което им носеше победите преди… Емоцията. Духът. Добрата атмосфера. Дали ще успеят шефовете на “студентите”…? Те са на ход!
Както се казва – дано да уцелят ваксата.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи