Лукойл избира между двама


Лукойл избира между двама
19-06-2007 14:25 | 7 дни спорт

Въпросът кой ще води Лукойл Академик през новия сезон е сведен до две имена. Ръководството на клуба избира между Тити Папазов и Любомир Минчев. Папазов вече е водил тима, а Минчев е треньор на Левски. Македонецът Марин Докузовски, който изведе Лукойл до титлата и купата миналия сезон, отпадна като вариант и подписа с Работнички (Скопие).
"Имах желание да продължа работата си в Лукойл, защото не останах доволен от представянето ни в УЛЕБ Къп - каза Докузовски. - Шефовете на клуба знаеха за офертата от Работнички, но не ми предложиха нов договор. Изчаках близо месец и накрая подписах в Скопие."
Миналия вторник директорът на ОСК Лукойл Сашо Везенков е провел разговор с Любо Минчев. Двамата са се видели в Sky Centar до завод "Електроника". По ирония на съдбата, докато те преговаряли, в мола се появили Докузовски и неговият сънародник Георги Чековски. Така тайната среща станала явна.
Вчера обаче Минчев отрече, че преговаря с Лукойл. "Ходя на курс по английски език, компютърът ми е развален и нямам информация за нищо - обясни той. - Ако вие знаете нещо, може би ще ми кажете."
Везенков също отговори уклончиво."Работим сериозно по избора на нов треньор и се надявам до няколко дни всичко да бъде ясно - сподели той. - Търсим човек, който да обедини отбора." Везенков нито потвърди, нито отрече слуховете, че Константин Папазов е основен фаворит за поста. "Той е един от десетките варианти, но все още няма нищо ясно", заяви спортният директор на клуба. Окончателното решение в близките дни ще вземе благодетелят на отбора Валентин Златев.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи