Симеон Ценов е новият играч на Черно Море ИГ


Симеон Ценов е новият играч на Черно Море ИГ
20-06-2007 16:53 | Любомир Нешев

Един от най-добрите реализатори в изминалия шампионат Симеон Ценов подписа с бронзовите медалисти от Черно Море ИГ. 25 годишният Ценов досега играеше за Дунав, като през изминалия сезон изигра 30 мача с отбора от Русе и имаше средни показатели от 23.9 точки, 6.13 борби, 2.03 асистенции за играно време от 36.07 минути на мач. С коефициента си от 19.13 той бе един от най-полезните играчи в пъренството ни. Една победа не му достигна да класира отбора си за тазгодишните плейофи. Преди да играе в Дунав, Ценов бе играч на Спартак Евроинс МВР и Славия София. Намерихме баскетболиста да се връща от Варна, където рано тази сутрин той подписа с новия си отбор. 
 

Симо, първо честито. За колко време е договора с новия ти отбор?

Договора е за една състезателна година, влиза в сила от 1 август и е до края на състезателната година, тоест за 10 месеца.
 

Как стана предложението от Черно Море ИГ?

Принципно имах и други предложения, от други клубове. Но това, което ми предложиха от Черно Море ИГ бе най-доброто. За мен също е много важно, че отивам в отбор с традиции, където баскетбола много се цени. Имам много големи амбиции, а Черно Море е сериозно име в нашия баскетбол.
 

С кой се видя и с кой подписа договора?

Единственият човек, с който съм контактувал бе Симеон Варчев. От него дойде предложението и с него подписахме договора по-рано днес.
 

Не те ли плаши конкуренцията в отбора от Варна?

Не ме плаши конкуренцията, даже се радвам, че има такава. Само така ще мога да се развивам. В Русе нямаше такава през последната година, а това определено не е добре, ако отбора трябва да гони високи цели.  Не се притеснявам, че трябва се боря за място в отбора.
 

Желаем ти успех в новия отбор, дано успееш да се наложиш и направиш още по-добра година от изминалата.
Благодаря много. Искам да покажа на много хора, които преди ме отписваха от баскетбола, че заслужавам малко повече респект и уважение. Амбициран съм много и ще давам всичко от себе си.


Коментари
winbet
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи