Затрудняваме домакините, но падаме с 4 точки


Затрудняваме домакините, но падаме с 4 точки
Димитрова се бори с Бакирчоглу
20-06-2007 21:41

Женския отбор на България под 20 години загуби и втората си среща на турнира в Истанбул, Турция. Момичетата на Тина Димитрова и Албена Брънзова бяха на прага да изненадат домакините, но малко не им достигна да го сторят. В зала Абди Ипекчи те загубиха със 68 – 72,  но можеха и да спечелят, ако бяха малко по концентрирани в самия край. В края на третата част Турция имаше само една точка преднина (58-57), но серия от 10-0 предреши изхода от двубоя. Домакините не успяха да вкарат кош в последните 3 минути и 40 секунди, но нашите успяха само да намалят до крайното минус 4 точки.

Отличен мач за българките отново изигра Екатерина Димитрова с 15 точки, 4 откраднати топки и 3 борби. Също толкова точки добави Веселка Тодорова, а Димана Георгиева завърши с 14 точки и 7 овладени топки. Тина Димитрова отново използва всички налични баскетболистки с изключение на Цветелина Николова. Целта е обиграване на състава преди Евробаскет 2007 в София следващия месец.
Най-резултатна на терена стана туркинята Седа Ердоган с 18 точки. 

В другата среща от днешната програма Германия изненада Русия и спечели със 75 – 70. Утре в последния ден България играе с Германия от 17.00, а веднага след това Русия и Турция закриват турнира от 19.00 българско време.  

 

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ ДВУБОЯ С ТУРЦИЯ 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи