Девойките бият Италия в Тимишоара


Девойките бият Италия в Тимишоара
Христина Иванова (снимка: ФИБА)
20-06-2007 23:20

Националният отбор на България за девойки под 18 години постигна ценна победа на международния турнир „Омнилоджик” в Тимишоара, Румъния. Момичетата на треньора Венцислав Гечев надиграха Италия със 66 – 59  и утре имат шанс да се борят за първото място. Румънките биха Унгария със 65 – 62 и са без загуба.

„Доволен съм от старанието на момичетата”, заяви Гечев по телефона специално за BulgarianBasket.com. “Играем все по-добре, но се боя, че няма да ни стигне времето да влезем във върхова форма за Европейското в Нови Сад. И трите съперника на този турнир са много добри, получават се оспорвани срещи. Все още играем без Инес Субашка. След като исиграем мача с Унгария утре, ще се подготвяме още 4 дни в Тимишоара и оттук потегляме директно за Нови Сад. Групата ни е много трудна, но ще се борим докрай."

Най-резултатна за българският отбор бе крилото на Левски Спартак Христина Иванова с 20 отбелчзани точки, Станислава Станкова този път бе в стартовата петица и добави 14 точки.  Отлично се включиха също Даниела Петева и Стефка Митева с по 12 точки, а центърът на Рилски Спортист бе пълен господар под двата коша – тя овладя 17 топки, 8 в защита и 9 в нападение.
В утрешната програма от последния ден на турнира България играе с Унгария в 10.00 сутринта, веднага след това е последният мач между Италия и Румъния.


Коментари
winbet
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи