ФИБА Европа свиква извънредно заседание


ФИБА Европа свиква извънредно заседание
Спортния директор на ФИБА Европа Коста Илиев
21-06-2007 10:05

Спортният директор на ФИБА Европа Коста Илиев е заявил пред руски медии, че днес ще се проведе спешно заседание на централата им във връзка с решението на УЛЕБ да увеличи броят на участниците във втория по сила техен турнир.

„УЛЕБ наруши договора с ФИБА, като официално обяви за увеличение бройката на отборите, участници в Купата на УЛЕБ. Затова ФИБА Европа трябва да направи план на действие оттук нататаък, като се има предвид, че реално договорът с УЛЕБ вече не е действителен. Днес в Мюнхен ще проведем среща, на която ще присъстват ръководителите на ФИБА Европа и тези на водещите национални федерации. Очевидно е, че при така създалите се условия, ние сме длъжни да предприемем много сериозни мерки. Заседанието ще продължи до късно днес, а официалното решение ще бъде взето в петък,” каза Коста Илиев.
 Както е известно от УЛЕБ преди няколко дни обявиха, че увеличават тимовете на минимум 48 отбора в Купата на УЛЕБ, което е разрез с постигнатия договор с ФИБА преди време. Тогава едно от условията на договора бе максимума отбори в УЛЕБ и Евролигата да бъде 48. Сега той ще нарасне на 24 за Евролига плюс поне 48 за УЛЕБ.


Коментари
winbet
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи