Проком Трефл готви звездна селекция


Проком Трефл готви звездна селекция
Милан Гурович (снимка: eurobasket.com)
21-06-2007 16:21 | eurobasket.com

Шампионът на Полша, Проком Трефл привлече няколко играчи, с които спокойно ще може да се конкурира с най-добрите тимове в Европа.

 

Оскар Торес, Томас ван ден Спигел, Рубен Волковицки, Травис Бест и Милан Гурович са подписали вече с отбора на Проком. Освен тях и други две местни звезди са вече част от тима – Кшищов Рошик и Иво Кичингер.

 

Торес и Ван ден Спигел идват от руския гранд ЦСКА Москва. След като започна сезона в Химки, венецуелецът Торес премина в ЦСКА Москва, като завърши сезона с 10.5 точки и 4.3 борби средна на мач. Белгийският център пък игра последните два сезона за ЦСКА, стана два пъти носител на титлата и спечели Евролигата през 2006 година.

 

Рубен Волковицки е олимпийски шампион с отбора на Аржентина през 2004 година. Той обаче има също и полски паспорт. Проком правеха опити в миналото да го привлекат, но без успех. След като игра също за Химки, аржентинският център подписа най-сетне в Полша. През миналия сезон той има средно по 11.1 точки и 4.6 борби.

 

Травис Бест има дългогодишна кариера в НБА. Миналия сезон той игра за Виртус Болоня, стана втори в Италия, като в турнира на ФИБА Европа той вкарва средно по 14.1 точки.

 

Милан Гурович е един от най-добрите сръбски баскетболисти, останали в Европа. Миналата година той стана топ реализатор на УЛЕБ със своите 25.9 точки средно в 14 изиграни срещи. Неговият сегашен отбор Цървена Звезда все още води битка за титлата в Сърбия, но губи засега с 0-2.

 

Клубът проявява също интерес и към Лин Гриър, състезател на Милуоки Бъкс в момента. Възможно е даването под наем на играча в полския шампион. Същият вече игра в Полша, но за Шльонск Вроцлав, като вкарваше средно по 25.1 точки на среща.

 

Договор с клуба имат все още Донатас Сланина, Томас Мачулис и Филип Дилевич. С привличането на толкова много звезди под въпрос е оставането в клуба на Хюсеин Бешок.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи