Лукойл Нефтохимик има ново попълнение


Лукойл Нефтохимик има ново попълнение
21-06-2007 17:11

Лукойл Нефтохимик подписа с босненката Амра Мехмедич. Същата е висока 177  сантиметра, тежи 67 килограма и е родена на 21 ноември 1981 г. в босненския град Зеница. Първите и професионални изяви в женски отбор е в местния Жельезара Зеница, където реализира по 22 точки, 3 борби и 4 асистенции средно на мач. През 2000 г. заминава за САЩ, къдетоучи финанси и икономика. Състезава се с екипа на университета Сейнт Джоузеф Хоукс, Филаделфия (St. Joseph Hawks, Philadelphia). За отбора там Мехмедич има 103 изиграни мача за четири години. Там тя средно играе 29 минути на мач, реализира по 9 точки, 3 борби и 2 асистенции средно на мач. По това време Мехмедич е част и от националния отбор за кадетки и девойки на Босна и Херцеговина.

След като завършва този университет, тя преминава в Лонг Айлънд Юнивърсити (Long Island University), където от 2004-та до 2006–та учи магистратура, специалност: Бизнес мениджмънт и работи като помощник-треньор на местния тим Лонг Айлънд Бекбърдс (Long Island Backbirds).

През 2006 г. се завръща в родината си, където подписва договор с местния ЗКК „Спарс” Сараево. За сезон 2006/07 е една от водещите баскетболистки в първенството на Босна и Херцеговина и записва 18 точки и 5 асистенции средно на мач. През 2007 г. тимът и стига до финала за Купата на Босна и Херцеговина. Амра Мехмедич е част и от националния женски отбор на родината си. Сезонът й в Лукойл Нефтохимик ще е втори в Европа, след участието й миналата година в първенството на Босна и Херцеговина.
Състава от Бургас все още не е наясно дали ще поднови договора със звездата на отбора от миналия сезон Дион Браун. С изтекли договори са още Ана Соколан, Елена Петрова и Камелия Михалкова, а Роси Каролева се отказа от баскетбола.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи