Радманович няма да играе за Сърбия на Евро 2007


Радманович няма да играе за Сърбия на Евро 2007
Владимир Радманович (снимка: НБА)
22-06-2007 15:46 | fibaeurope.com

След като се разбра, че две от звездите в НБА Педжа Стоякович и Ненад Кръстич няма да могат да вземат участие в предстоящия Евробаскет 2007 за мъже в Испания, треньорът Зоран Славнич обяви, че и Владимир Радманович пропуска шампионата.

„Той отказа, след като изтъкна, че е щастлив да бъде повикан, но в същото време има задължения към клуния си отбор и участие в летните кампове, така няма да има възможност да се подготвя с отбора за Евробаскет,” каза Славнич за отпадането на Радманович.

Същият е състезател на ЛА Лейкърс от една година насам. Той игра за Сърбия на Световното през 2002, когато „плавите” завоюваха титлата.

„Ще се борим с всичко налични баскетболисти. В момента незнаем дали Игор Ракочевич ще вземе участие. Той се оплаква, че е изморен и има контузии и засега не можем да сме сигурни дали и той ще играе или не,” продължи Славнич.

Хубавата новина е, че Милош Вуянич се връща в игра, след като две лета пропуска камповете вследствие на контузии.
„Разбира се, че искам да играя за Сърбия, вече говорих няколко пъти със Славнич. Имам нужда от малко почивка след тежкия сезон за мен, тъй като както знаете аз се върнах след две много тежки контузии,” коментира Вуянич. „Сигурен съм, че Сърбия ще има много силен отбор на Евробаскет 2007, млад отбор сме, но аз съм оптимист.”Сърбия е в група с шампиона от миналото Европейско първенство – Гърция, Русия и отборът, който ще спечели допълнителната квалификация през август.”


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи