ЦСКА отказва на УЛЕБ


ЦСКА отказва на УЛЕБ
Росен Барчовски (снимка: ФИБА)
22-06-2007 16:11 | Gong.bg

Според треньорът на мъжкия ЦСКА Росен Барчовски "червените" са отказали неофициална покана от УЛЕБ да се включат в турнира за Купа УЛЕБ следващия сезон. Решението пък до голяма степен е повлияно и от желанието на „червените” женският ЦСКА да участва в Евролигата, която се организира точно от ФИБА.
„Ние заявихме желанието си да играем в турнира на ФИБА-Европа и пред Коста Илиев. Наистина снощи получихме неофициална покана от високопоставено лице в УЛЕБ за участие в Купата и то с много добри условия. Човекът беше настоятелен, но Емил Коен бе категоричен, че ще играем във ФИБА. Сега чакаме да разберем какъв ще е форматът на надпреварата. И двете организации се опитват да привлекат клубовете предлагайки им добри условия, но и във ФИБА-Европа ще има добри условия. Още повече, че чакаме решение за женския тим на ЦСКА дали ще ни приемат в Евролигата и не можем да си позволим конфронтация с ФИБА”, сподели старши треньорът на „червените” баскетболисти Росен Барчовски пред
gong.bg.
Все още не е ясен форматът на турнира на ФИБА Европа, защото баскет централата ще изчака заявките и тогава може да настъпят някои промени в първоначалния план.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи