Дъщерята на Малкович пое женския Хемофарм


Дъщерята на Малкович пое женския Хемофарм
Марина Малкович (снимка: Хемофарм)
25-06-2007 16:10

Дъщерята на един от най-известните сръбски треньори Божидар Малкович пое женския Хемофарм. Марина Малкович ще води отборът от Вършац през новия 2007/08 година.

Хемофарм все още обмисля своето участие в женската Адриатическа лига и Евролигата на ФИБА Европа. Те станаха шампиони на Сърбия за миналата година след като биха на финала Цървена Звезда с убедителното 3-0 във финалната серия.

Марина Малкович бе треньор в последните три години на Ушче Нови Београд. На пресконференцията по повод назначаването на Малкович за треньор на Хемофарм и на въпроса по участието на отбора в Адриатическата лига, тя заяви:
„Хемофарм има покана за участие в турнира, но участието в нея е много скъпо, тъй като се поемат само съдийските такси. Това състезание не е от най-висок ранг, по скоро бихме участвали в Евролигата на ФИБА. Все пак аз мисля, че участието на Хемофарм в първенството на Сърбия и ФИБА Къп е максимума за този отбор, с който разполагаме. Хемофарм е отбор, който не може да си позволи да участва в турнир без големи амбиции да го спечели. Затова мисля, че евентуалното участие на Хемофарм в Адриатическата лига е свързано с привличането на нови играчи и съответно по-големи разходи."


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи