Барчовски: „Не мога и не искам да го повярвам”


Барчовски: „Не мога и не искам да го повярвам”
Росен Барчовски
25-06-2007 18:22 | Gong.bg

Росен Барчовски все още не може да повярва за това, което се случи с Емил Коен и Владимир Федяев, тежко му е, но намира сили да отговори на всички, които му се обаждат, за да изразят подкрепа. Пред спортно шоу „Гонг” Барчовски говори за трагедията, потресла всички баскетболни хора в България.

„Все още съм в шок от вчера. Не мога и не искам да го повярвам. Все чакам телефонът да ми звънне. Той ми звънеше по 20 пъти и от вчера не звъни и всеки път като звънне поглеждам с някаква надежда, че е грешка. Вече година и половина сме с някакви свръх амбиции и цели, които не попадаха във възприятията на хората, дори и моите. Той имаше ужасни амбиции да види ЦСКА на върха, едва ли не европейски шампион и си го мечтаеше, и си вярваше, а най-важното е, че нещата се случваха. Работехме по селекцията, организацията и по турнирите, какво ли не.
В последния месец свършихме огромна работа и исках като се върне да намери всичко на бюрото си готово. Чухме се буквално предишния ден, отиваха на среща и ме помоли 9.30 да съм на телефона, за да се чуваме по време на разговора. За зла участ му казах да не карат през нощта, а той отвърна, че сега е по-спокойно и няма проблем. Това е първо човешка трагедия, а след това и другата - за спорта, баскетбола и ЦСКА.
Не съм бил наясно с бизнес делата му и не ми е и работа, но нещата в ЦСКА бяха перфектно организирани, просто ни трябваше още малко време, за ди стигнем западноевропейските клубове. Видях с очите си как един отмиращ спорт като женския баскетбол напълни залите и доведе до екстаз хиляди хора. Видях с очите си подписани договори на хора от НБА като Баркли, Бракстън и Даяна Джексън. Видях с очите си как ЦСКА влизаше в Евролигата, просто беше въпрос на дни. Това са все неща, които се случваха. И видях с очите си как се появиха фирми, които пожелаха да ни обличат без пари, как се обадиха от УЛЕБ да ни канят. Тези неща са факт. Просто са факт. Много жалко. Просто не виждам връщане."
На въпроса дали в някаква степен това дело може да бъде продължено и сега всички фенове се питат как отборът ще се спаси от най-лошото, Барчовски отговори:
„В момента нашият адвокат чака контакт с главния офис. Би трябвало да се изпрати или човек или инструкции тук, и да се каже какво да правим. Очевидно чакаме решението. Те са 99.99% собственици на ЦСКА – главният офис в Ню Йорк и съответно трябва да вземат решение. Ще трябва да изчакаме няколко дни и ще видим. Пък, ако стане най-лошото да няма никакво решение или да има решение за закриване на ЦСКА ще трябва отново битка, въпреки че съм уморен от тези битки и ми се искаше да вървим нагоре, а сега трябва да тръгнем пак от нулата. Моля се на Господ да не започваме пак от нула, но ако трябва ще го правя, просто го чувствам като някакво призвание."


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи